سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 17
بازدید دیروز : 129
کل بازدید : 1375565
کل یادداشتها ها : 280
خبر مایه


برای سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) تعاریف متعدد و متنوعی ارائه گردیده است. پیدایش سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی به دهه 1960 در کشور کانادا بر می‌گردد. (حبیبی، 1380،30) اما، با عمومیت یافتن این سیستم در دهه‌های اخیر در کل کشورهای دنیا، مهمترین کشورهایی که به طراحی، برنامه نویسی و ایجاد نرم افزارهای خاص GIS می‌پردازند، عبارت از کشورهای آمریکا، انگلیس، هلند، و کانادا می‌باشند.
پیدایش سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی به دهه 1960 در کشور کانادا بر می‌گردد
در ذیل برخی از مهمترین و کاربردی‌ترین تعاریف مرتبط با GIS ارائه گردیده‌اند:

• حالت خاصی از سیستم‌های اطلاعاتی است که شامل پایگاه داده هایی از مشاهدات در شکلهای توزیع شده فضایی فعالیتها یا پدیده‌هاست که در فضا بصورت نقاط، خطوط، و یا سطح قابل تعریف هستند. GIS، اطلاعات این نقاط، خطوط، یا سطوح را نگهداری نموده و داده‌ها را برای سؤالهای تخصصی و ویژه بازیابی می‌کند.
(حبیبی، 1380، 3)

• سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، وسیله‌ای برای ذخیره و پردازش اطلاعات جغرافیایی در کامپیوتر می‌باشد. این سیستم با سرعت و قدرت انواع تابع و ترکیب سخت‌افزاری و نرم‌افزاری قادر به پاسخگویی می‌باشد. (گرجی‌نژاد، 138، 7)

•مجموعه ای سازمان‌یافته از سخت‌افزار و نرم‌افزار و اطلاعات جغرافیایی (داده‌های توصیفی) و نیروی انسانی متخصص (مغزافزار) که به منظور کسب، ذخیره، بهنگام‌سازی، پردازش، تحلیل و ارائه کلیه اشکال اطلاعات جغرافیایی، طراحی و ایجاد گردیده‌اند. (حبیبی، 1380، 5)

• GIS اشاره دارد به روشهایی که از فناوری رایانه ای بهره می‌گیرند تا در تمام کاربردهایی که مرتبط با مکان و فضاست قابلیت تجزیه و تحلیل و پشتیبانی از تصمیم‌گیریها را فراهم سازد. جمع‌آوری، ذخیره سازی، سازماندهی، بازیافت، تحلیل و نمایش اطلاعات مرتبط با مکان از تواناییهایی GISتلقی می‌گردد.
(نوریان، 1378، 118)
آنچه در تمامی تعاریف فوق مشترک است، واژه‌های سیستم، داده‌ها و تحلیل می‌باشد. بنابراین، بصورت بسیار ساده GIS را می‌توان یک ”سیستم برای تجزیه و تحلیل داده‌ها” دانست

آدرس:gis.parsiblog.com






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ